Spesialsko


spesialsko 367x262Hva er spesialsko?

Spesialsko er fabrikkproduserte sko som har andre kvaliteter enn det normale sko har. De har større bredde enn en vanlig sko, den er høyere over tærne og har en løs innleggssåle som gjør det lettere for deg å få plass til ditt eventuelle ortopediske innlegg. Spesialsko er først og fremst et hjelpemiddel for dem som ikke får plass i en vanlig sko.

Hvordan søke om spesial sko?

Det er først og fremst fastlegen din som henviser deg til en ortoped, som deretter søker til NAV. Dersom du får innvilget din søknad blir dette gjeldende i ett år. Vil du søke på nytt så hjelper vi deg med dette. Grunnen til at du kun får innvilget for ett år det første året er fordi det er ikke alle som blir fornøyd. Så derfor bruker vi det første året som en «prøveperiode», slik at hvis vi skal søke over en lengre periode så er vi sikre på at det produktet du har fått av oss hjelper deg på en best mulig måte.

Hvor mange par spesialsko har du krav på?

Når du har fått innvilget din søknad om spesialsko, har du krav på 4 par sko det første kalenderåret etter innvilget søknad. Dette er for at du skal kunne bygge deg en «skogarderobe». De påfølgende årene har du krav på 2 sko par i hvert kalenderår, men ved store behov ved f.eks. slitasje, forandringer i foten o.l kan det søkes om flere par.

Når skal du søke om fornyelse?

Du skal søke om fornyelser hvert år, slik at du får de produktene du skal ha i det inneværende kalenderåret. Vi synes også det er veldig fint om du søker tidlig eller helst året før, siden behandligstiden hos NAV kan være lang.

Vi får levert spesialsko fra J.A. Magnussen, Klaveness og Erimed (for barn)

Klikk her for J.A. Magnussens kolleksjon av spesialsko.
Klikk her for Klaveness kolleksjon av spesialsko.
Klikk her for Erimeds kolleksjon av spesialsko for barn.Utviklet av Effekt Media