Kompresjon


Vi har kompresjonsstrømper og kompresjonstøy!

Hvordan virker kompresjonsstrømper/støttestrømper?

Trykket i strømpene «klemmer» og vil derfor redusere diameteren i venene, slik at veneklaffene på innsiden av blodårene lukkes og tvinger blodet i riktig retning. Blodstrømmen går også fortere når diameteren i blodårene blir mindre. Dette vil raskere redusere faren for dannelser av blodpropper og i bevegelse vil strømpene gi et mottrykk som forsterker effekten av muskelpumpen i lår og legger.

Vi anbefaler kompresjonsstrømper/støttestrømper til alle, men spesielt om du skal ut å fly, er gravid, har hevelser/vann i kroppen eller om du har en venøslidelse. Du trenger ikke time hos oss for å ta mål og finne riktig strømpe, det er bare å komme innom butikken. Vi hjelper deg gjerne!

Merkene vi fører innen kompresjonsstrømper/støttestrømper er Mediven og Bauerfeind. Vi har Ccl 1 og Ccl 2 strømper. Avhengig av problemområde, har vi knestrømper, lårstrømper og strømpebukser i ulike farger.

Kompresjonstøy – informasjon og tips!

Bruk av kompresjonstøy forhindrer unødvendig hevelse og blødninger i behandlingsområdet etter operasjon, og den postoperative tilhelingen vil forkortes. Bruk av kompresjonstøy vil også indirekte være smertelindrende og gi god støtte i behandlingsområdet. Kompresjonstøy er laget av et spesielt egnet elastisk materialet som tillater huden å puste. Tøyet inneholder ikke lateks.

Vi anbefaler at du prøver ditt nye kompresjonstøy FØR du blir operert. Dersom tøyet passer deg før, vil det også passe deg etter operasjon.

 Utviklet av Effekt Media